středa 27. května 2015

Přečetl jsem za vás:


Klub železničních cestovatelů oslaví 30 let vzniku
Ve dnech 5. - 6. 6. 2015 se uskuteční významné železniční výročí v železniční stanici Lovosice. Slavit bude Klub železničních cestovatelů 30 let od svého vzniku.
Při této příležitosti byla vydána kniha 30 let KŽC a bude zde pokřtěna. Na 5.6. je připraven program pro pozvané, široké veřejnosti bude patřit sobota 6. 6. s bohatým programem. Během dopoledne se můžete svézt mimo jiné historickým vlakem po trati Podřipského motoráčku (Lovosice – Libochovice (9,10 – 9,15) – Straškov – Roudnice nad Labem – Lovosice). V sobotu bude projíždět libochovicemi zvláštní vlak Praha M.n. - Roudnice – Straškov – Libochovice (11,11 přij.11,12 odj.) - Lovosice. Odpoledne se můžete projet kyvadlovými jízdami historických motorových vozů v okolí Lovosic, a to po tratích Lovosice – Třebenice, Lovosice – Čížkovice cementárna, Lovosice – Lovochemie, Lovosice – Chotiměř, Lovosice – Litoměřice horní n. Po celý den bude probíhat výstava vozidel v železniční stanici Lovosice, dále výstava dokumentů z historie KŽC v kulturním sále. Aktuální informace a jízdní řády lze najít na http://www.kzc.cz/cz/30let
Na rok 2015 chystá KŽC opět Podřipský a Středohorský motoráček, který by měl být v pravidelném víkendovém provozu přes léto. Podřipský motoráček má trasu z Roudnice přes Straškov, Libochovice, Litoměřice, kde navazuje na cyklobus. Středohorský motoráček jede z Litoměřic přes Čížkovice do Mostu. Ve vlacích je řazen vůz s drobným občerstvením a u obou mužete využít přepravu jízdních kol. Více na http://www.kzc.cz/cz/Podripsky-motoracek , a http://www.kzc.cz/cz/Stredohorsky-motoracek.


Žádné komentáře: