úterý 4. listopadu 2014

Alena Křtěnová podlehla Janě Holé.

Litoměřicko.cz 4.11.2014
Alena Křtěnová podlehla Janě Holé. Ta obhájila post starostky Libochovic
Libochovice - Napjatý souboj o post starostky Libochovic má výsledek. Jana Holá (nez. za TOP 09) porazila Alenu Křtěnovou (ČSSD). Nakonec rozhodl jeden hlas komunistického zastupitele Antonína Švihnose.
Starostkou města bude i nadále Jana Holá. Místostarostkou byla na pondělním (3.11.2014) ustavujícím zastupitelstvu zvolena Blanka Stará z Unie pro sport a zdraví. Právě toto hnutí sestavilo koalici s TOP 09 a nezávislými. Dohromady mají sedm mandátů.
Stejný počet získal blok Strany zelených a ČSSD. Obě partaje nakonec skončily v opozici, přestože Zelení ve volbách zvítězili. Nakonec Jaroslav Beneš, který získal u voleb nejvíce hlasů, nekandidoval na post starosty. O tuto funkci se pokusila Alena Křtěnová ze sociální demokracie.
O vítězství Jany Holé nakonec rozhodl Antonín Švihnos, který se nezařadil do koalice TOP 09 a nezávislí s Unií pro sport a zdraví, avšak podpořil její kandidáty.
V pětičlenné radě města kromě Holé a Staré budou: Milena Ryšavá, Jan Fictum, Miroslav Zůna.
Libochovická radnice bude mít nadále dva výbory, a to finanční a kontrolní. Předsedou byl zvolen Antonín Švihnos, jeho členy Ivana Rulfová. Předsedou finančního výboru je Jan Ryšavý, členy Ondřej Česal a Zuzana Havlíčková.